Министерски съвет прие актуализираната версия на Плана за възстановяване и устойчивост като

...
Министерски съвет прие актуализираната версия на Плана за възстановяване и устойчивост като
Коментари Харесай

Очаква се утре ЕК да одобри Плана за възстановяване и устойчивост

Министерски съвет прие актуализираната версия на Плана за възобновяване и устойчивост като се чака на следващия ден Европейска комисия да разгласи, че Планът е утвърден с визитата на Урсула фон дер Лайен в София. Това съобщи вицепремиерът Асен Василев на брифинг в Министерски съвет.

" С 37 работни дни забавяне имаме План за възобновяване и резистентност по отношение на публично признатите периоди ", сподели министърът на финансите.

Планът е на стойност над 13 милиарда лева, от които съфинансиране от България за над 2 милиарда лева

Той планува България да понижи въглеродните си излъчвания без да затваря въглищни мощности в Маришкия басейн, голяма национална стратегия са саниране, реализиране на изследвания за геотермална сила, създаване на фотоволтаични паркове за отопление, създаване на STEM центрове в българските учебни заведения, стратегии за поддръжка и развиване на индустриалните зони и бизнеса, обезпечаване на широколентова съгласуваност, построяването на градски железници и нарастване на скоростта по съществуващите жп линии, стратегии за обществено включване, закупуване на медицински хеликоптери, рационализация на лечебните заведения и центровете за лекуване на мозъчно-съдовите болести, както и поддръжка за българските пенсионери.

 istock istock
" Този проект е един голям късмет за това България да трансформира нашето общество в съвременно европейско общество. За да може това да се случи, ще би трябвало да създадем и редица промени, също заложени в Плана за възобновяване. Тези средства не идват като подарък - в случай че не създадем промените, няма да получим средствата ", сподели вицепремиерът Асен Василев.

От на следващия ден министерствата могат да стартират да приготвят планове по Плана и в най-кратки периоди те да доближат до българските компании и жители. Първите заплащания се чака да бъдат осъществени до 3 - 4 месеца.

Министерски съвет подготвя пакет от нови ограничения за компенсиране на хората и бизнеса, които ще бъдат готови до седмица.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР